پیش بینی ادامه افت قیمت محصولات پلیمری

بازار نفت در ماه های گذشته با کاهش شدید قیمت ها همراه بوده است و این مساله موجب شده است که بازار محصولات پلیمری نیز با افت قیمت رو به رو شود. اما از آنجایی که کاهش قیمت محصولات پتروشیمی کم تر از افت قیمت نفت بوده است، پیش بینی می شود که روند نزولی قیمت پلیمرها نیز تداوم یابد.

به گزارش اینپیا، در کنار افت قیمت نفت، کاهش فعالیت های تولیدی موجب شده است که تقاضا برای محصولات پلیمری به صورت جدی افت کند و این مساله نیز عاملی است برای ادامه روند نزولی قیمت ها.

در همین راستا محمدحسین بابالو کارشناس حوزه پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اینپیا، گفت: قیمت گذاری در بازار جهانی محصولات پترشیمی به صورت تجربی با نگاه به بازار نفت صورت می گیرد. هر چند که از لحاظ فنی و با محوریت قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی آن هم با استفاده از خوراک مایع که به نوعی فرآورده نفتی محسوب می شود، فاز عرضه با یک بازه زمانی یک تا دو ماهه از نوسان قیمتی نفت خام تاثیر می گیرد.

وی ادامه داد: این در حالی است که فاز تقاضا اندکی متفاوت عمل می کند و خریداران که در برخی از موارد نگاه سفته بازی نیز دارند، قیمت نفت را به عنوان یک داده قطعی در نظر می گیرند و انتظار دارند که بلافاصله با تغییر قیمت نفت، ارزش محصولات پتروشیمی هم متاثر شود.

بابالو افزود: همین مساله موجب شده است که بازار محصولات پتروشیمی با محوریت پلیمرها نگاه نسبتا دقیقی به بازار نفت داشته باشد.

به گفته این کارشناس بازار پتروشیمی: بازار نفت اکنون شرایط به خصوصی دارد و در ماه های گذشته به شدت کاهش یافته است. همچنین این احتمال وجود دارد که رود نزولی بازار نفت ادامه دار باشد، چرا که افزایش قیمت های اخیری که در بازار نفت شاهد آن بودیم، به کمک محرک ها و حمایت های پولی و مالی اتفاق افتاده اند. این وضعیت موجب شده است که بازار نفت دچار یک رفتار نوسانی رفت و برگشتی شود.

بابالو در ادامه تصریح کرد: حال اگر میزان تغییر قیمت پلیمرها را با افت قیمت نفت مقایسه کنیم، شاهد آن خواهیم بود که افت نرخ در بازار پلیمرها هنوز به میزان کاهش قیمت نفت خام نبوده است.

وی ادامه داد: از طرفی هم بهای نفا به عنوان مهم ترین خوراک محصولات پتروشیمی، همگام با نفت خام حرکت کرده و روندی نزولی داشته است، که در برخی از بازارها قیمت های تمام شده را به شدت کاهش داده است. به طوری که اخبار نشان می دهند که برای مثال قیمت اتیلن در بازارهای اروپایی به کم ترین قیمت ممکن رسیده و این در حالی است که کشورهایی مانند ایران و عربستان ارزان ترین اتیلن را با وجود منابع غنی و ارزان نفت و گاز تولید می کردند.

به گفته وی: این مساله می تواند به عنوان یک سیگنال شناخته شود، مبنی بر این که شرایط در بازار جهانی، شرایطی عادی نیست و قیمت های نزولی می توانند ادامه دار باشند.

این کارشناس بازار پتروشیمی افزود: قیمت انواع خوراک مانند پلی الفین ها هم در بازارهای جهانی کاهشی است و پتانسیل برای ادامه کاهش نرخ را دارند.

بابالو اداممه داد: از طرفی هم مساله قرنطینه در بیشتر کشورهای غربی ادامه دارد و این موضوع فضای چندانی برای تقاضا باقی نمی گذارد.

وی با بیان این که برخی از گروه های کالایی می توانند بازاری به نسبت متفاوت داشته باشند، افزود: محصولاتی مانند ظروف بسته بندی مواد غذایی نیمه آماده، ظروف مواد ضدعفونی کننده و بیشتر محصولاتی که با تجهیزات پزشکی و بهداشتی رابطه دارند.

بابالو گفت: این وضعیت را می توان به عنوان کلیات بازار جهانی پلیمرها در نظر گرفت و با توجه به این که خوش بینی خاصی هم در بازار وجود ندارد، این کونه نتیجه بگیریم که روند کاهشی قیمت ها می تواند ادامه داشته باشد. اما مساله ای که اهمیت دارد این است که احتمال وقوع اتفاقات پیش بینی نشده وجود دارد. آمارها قالبا در حال گمانه زنی هستند. اما بیشتر این پیش بینی ها نشان می دهد که اقتصاد به سمت رکودی جدی حرکت می کند. در نتیجه ساده ترین پیش بینی ممکن این است که کاهش قیمت ها و تقاضا ادامه داشته باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: با این حال باید به این مساله اشاره کرد که افت قیمت های جهانی الزاما به معنای کاهش قیمت ها در بازار داخلی نیست. این در حالی است که در روزهای گذشته تا حدودی جرقه هایی در بازار آزاد برای افزایش قیمت ها نیز در کشور دیده ایم.

وی افزود: به هر رو، هر بازاری را باید به فراخور اتفاقات داخلی آن تحلیل کرد. بازار ایران نیز هم اکنون با پایین بودن موجودی انبارها مواجه است و با توجه به این که واحدهای تولیدی در صنایع تکمیلی وضعیت مناسبی ندارند، افت عرضه خودنمایی نمی کند. تقاضا هم به دلیل سکون در فعالیت های تولیدی بسیار کم فروغ است.

بابالو همچنین در خاتمه اظهار کرد: از این رو پیش بینی موجود برای بازار داخلی نیز کاهش قیمت پلیمرها است. چرا که روند کلی بازارها نشان دهنده ضعف جدی تقاضا است.

منبع : اینپیا

پیش بینی ادامه افت قیمت محصولات پلیمری

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *